h1

Nyári programok

június 14, 2011

A nyár – mint mindig – sűrűnek ígérkezik. Jövő héten, június 24-én indul az országos sci-fi találkozó, a HungaroCon, amelyen az SFmag sok más tagjával együtt részt veszek. Pénteken megnyitom Lőrinczy Judit kiállítását, majd a Literátor műhelyben adok elő vele és Vásárhelyi Lajossal együtt – a nyelv zeneiségéről fogok beszélni és arról, miként lehet(ne) ezt kihasználni a fantasztikus irodalomban.  Szombaton az SFmag mutatkozik be, vasárnap pedig gondolatébresztő beszélgetés várható Kánai András vezetés a magyar sci-fi helyzetéről és tendenciáiról (zsebkendőket ajánlott előkészíteni).

Július 2-án az SFmag által szervezett Fantasztikus kéziratok éjszakáján lehet megtalálni. Az esemény nemcsak a kéziratot beküldőknek lehet érdekes – nekem mindenképp az lesz. A pályázat nyertese pedig eljöhet idén az Írókör nyári táborába, ahol ezúttal a kisregényírás lesz terítéken (némileg önző okból azért, mert azt kéne írnom, elvégre telik az idő, az Ólomerdő pedig folytatásra vár).

Az SFmagon az elmúlt időben több cikkem is megjelent. Írtam Gaál Viktor Boszorkányszerelem regényéről és annak folytatásáról, Charlotte Perkins Gilman klasszikus feminista sci-fijéről, a Herlandről, egy másik klasszikusról, a R.U.R-ról, amelynek a “robot” szót köszönhetjük, Jo Walton varázslatos ifjúsági regényéről, az Among Others-ről, Margaret Atwood Oryx and Crake című regényéről, Cat Rambo novelláskötetéről és mivel mázlista vagyok, Lavie Tidhar Osama című regényéről – jó pár hónappal a várható megjelenés előtt.

Remélem, lesz, akivel találkozom a nyáron egyik vagy másik eseményen. Addig is minden jót!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: