h1

Mert kell egy hely, hol néha másról álmodunk

november 22, 2010

„Spekulatív fikcióról – nem csak a kemény magnak” – ez a mottója annak az új online magazinnak, amelyet ötletcsíra korától fogva végigkísértem, és most a többi boldog szülővel együtt a nagyvilágra bízok.

Nem egészen fél év kellett ahhoz, hogy elindulhasson a magazin; a csapat összeverbuválódásához és lelkes munkájához pedig csak annyi, hogy osztozhassunk a közös célban: írni, beszélni azokról a fantasztikus alkotásokról, amelyek megragadnak, amelyeket érdemes alaposan megtárgyalni, megnézni, megfigyelni; megmutatni másoknak is, mi a jó, az érdekes, az elgondolkodtató a fantasztikum nemzetközi világában és egyúttal a magyar fantasztikus műveket is megismertetni a külfölddel.

Ahogy duzzadt a csapat létszáma, úgy gazdagodott a cikkanyag, alakult az oldal képe, hogy létrejöjjön az, ami most olvasható – és mennyi nagyravágyó tervünk van még! Vannak köztünk írók, szerkesztők, fordítók, olvasók és rajongók, akik valamennyien egyetértünk abban, hogy a fantasztikum (a számos zsánert magában foglaló spekulatív művészet) olyan értéket hordozó kifejezésmód, amely a világunkról és a benne élő emberekről szól.

Írunk könyvekről, írókról, festőkről, filmekről, sorozatokról, tudományról játékosan és komolyan, feszegetünk nagyobb kérdéseket esszékben és tanulmányokban – nyitottak vagyunk mindenre, ami a fantasztikushoz tartozik.

Az idei szabadidőm nagy részét fölemésztette az oldal, de nem bánom: ha innen csak fölfelé vezet az út, akármi lehet még belőle. Én már érzem, ez jó lesz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: