h1

Magyar fantasztikus novellákról a The Portalban

november 11, 2010

Szomorú tény, hogy a magyar sci-fi és fantasy láthatósága külföldön rendkívül alacsony; alig egy-két mű jelenik meg, tanulmányok, elemzések még kevésbé. A kinti írókkal kapcsolatot tartó szerzők és szerkesztők, illetve az Euroconos delegáció sokat segítenek a helyzeten, de még így sem sokan tudnak külföldön (sem az olvasók, sem a szerkesztők köréből) a kortárs magyar fantasztikumról. Azt nem várhatjuk el, hogy majd „felfedeznek” bennünket: magunknak is nyitnunk kell kifelé.

Úgy adódott, hogy alkalmam nyílt szélesebbre tárni ezt a bizonyos ajtót. A nemrégiben indult The Portal oldal a világ fantasztikus novellairodalmának népszerűsítését tűzte ki zászlójára  kritikák, beszámolók, áttekintő esszék útján. A különböző országok szerzői így ismertségre tesznek szert, a szerkesztők pedig tájékozódhatnak az ígéretes tehetségek felől. Engem az a megtiszteltetés ért, hogy a Magyarországért felelős rovatvezetőként csatlakozhattam a csapathoz. Bár mindent meg fogok tenni, hogy népszerűsítsem, megismertessem a magyar fantasztikus novellákat a határon túl is, ez nem egy emberes feladat.

Ha bárki úgy érzi, angol nyelvű cikkekkel, ismertetőkkel hozzá tud járulni a The Portal küldetéséhez, szívesen fogadom a segítségét a cs.kleinheincz(kukac)freemail.hu címen. Köszönöm!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: