h1

Rostos étrend

augusztus 10, 2009

Néhány hónapja érkezett a felkérés: írnék-e egypercest egy most induló, titkos projektbe? Az ötlet megragadott: ingyenes magazin, kéthetente újuló tartalom, hangosnovellák és ütős fantasztikum – örömmel mondtam igent.

Utána rádöbbentem, hogy rövidet nem is olyan egyszerű írni. A novellám, a Lorem ipsum (egy tipográfusról és a tökéletes betűkészletről) túlhaladta a keretet, így aztán hangosnovella lett belőle: a mai naptól fogva meghallgatható a Figurák Színjátszó Társulat előadásában.

Töltsd le a Rost magazint – benne Juhász Viktor, Csigás Gábor, Körmendi Ágnes, László Zoltán, Fehér László, K. Varga Beáta,  Mártonffy Mandula, Miklós Ágnes Kata és J. Goldenlane egyperceseivel –, a podcastot, terjeszd, add tovább!

Ha pedig tetszik,  támogasd a kezdeményezést és az írókat!

„Az író legnagyobb ellensége az ismeretlenség, őt kell legyőzni – ezzel magyarázta Cory Doctorow azt, hogy miért teszi minden művét ingyenesen elérhetővé a neten. Ha igaz ez az angolszáz scifire, úgy háromezerszeresen igaz a magyar szórakoztató irodalomra.

Magyar ponyva, zsánerirodalom  – kevesen olvassák, sokkal több embernek van róla véleménye. Rajongói kedvenc szerzők, kiadók köré csoportosulnak, a szekértáborok között szinte nincs átfedés. A magyar irodalom közönsége eleve ferde szemmel néz az álnevek és harsány borítók mögé bújó alkotókra. Ebből semmi jó nem sülhet ki, gondolják, és az ellenérzések nem teljesen alaptalanok.

Ám ahogy az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás sem elképzelhető a megfelelő mennyiségű növényi rost nélkül, úgy a betűfalók is csak vesztenek, ha kihagyják az értékes ponyvát, ha hiányzik étrendjükből a Rost.”

http://pulpfiction.hu/

Reklámok

2 hozzászólás

  1. Tökjó kezdeményezés. :HC::)


  2. 3000 karakter – valóban vadul hangzik. Ugyanakkor a Rost magazin nagyon eltalálta az adagot: gyorsan fogyasztható (ami nem egyenlő a könnyen emészthetővel).
    Ez tipikusan olyan, mint a kábítószer: először kis adag, aztán egyre több, és végül rászoksz.
    Nekem nagyon gyenge a szervezetem 😛Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: